Noblefield Heights

 

Remodeling of a 1960s flat for a young family
East Finchley, London

 

 

A generous 1960s two bed flat in East Finchley in North London is reconfigured to house a young family with two small children, and cater for regularly visiting grandparents. The new plan takes advantage of a neglected interstitial space, relocating the bathroom and creating an additional bedroom. New structural openings are cut into the walls of the formerly enclosed and isolated kitchen, bringing afternoon sunlight into this space. A new seating area with views towards the living space and the leafy surroundings is created. A glazed ash timber screen filters the light, while clearly separating the kitchen from the entrance hall. Two sliding timber panels, inlaid with felt, make it possible to create a separate play area and temporary guest room for the visiting grandparents.

 

 

Photography: Ståle Eriksen

 

 

Noblefield Heights

 

Remodeling of a 1960s flat for a young family
East Finchley, London

 

 

A generous 1960s two bed flat in East Finchley in North London is reconfigured to house a young family with two small children, and cater for regularly visiting grandparents. The new plan takes advantage of a neglected interstitial space, relocating the bathroom and creating an additional bedroom. New structural openings are cut into the walls of the formerly enclosed and isolated kitchen, bringing afternoon sunlight into this space. A new seating area with views towards the living space and the leafy surroundings is created. A glazed ash timber screen filters the light, while clearly separating the kitchen from the entrance hall. Two sliding timber panels, inlaid with felt, make it possible to create a separate play area and temporary guest room for the visiting grandparents.

 

 

Photography: Ståle Eriksen

New kitchen windows & sliding screens

 
 

 
 

Hall with new seating

 
 

 
 

 
Demolition plan

New layout

 
 

 
New layout

 
 

 
 

 
Situation as found