Roupell Street

 

Refurbishment of Grade II listed house

Roupell Street Conservation Area
Waterloo, London

 

 

The approach for this refurbishment was to reveal and strengthen the atmospheric qualities of this Georgian worker's house with its small back garden and existing conservatory extension. The aim was to both revive the original features of the house, as well as combine the living area and conservatory. This created a light-filled space where the occupants, both writers, can spend days working.

 

The brief comprised an overarching concept for the whole house, including new lighting and bespoke joinery for kitchen, bath and bedroom, designed in response to existing constraints. Grey plasterboard wall finishes, carpet flooring and cluttered bathroom and kitchen designs were removed, and the original timber paneling and floor boards exposed. New white finished joinery cupboards and window seating blend with original white walls and timber detailing.

 

 

Roupell Street

 

Refurbishment of Grade II listed house

Roupell Street Conservation Area
Waterloo, London

 

 

The approach for this refurbishment was to reveal and strengthen the atmospheric qualities of this Georgian worker's house with its small back garden and existing conservatory extension. The aim was to both revive the original features of the house, as well as combine the living area and conservatory. This created a light-filled space where the occupants, both writers, can spend days working.

 

The brief comprised an overarching concept for the whole house, including new lighting and bespoke joinery for kitchen, bath and bedroom, designed in response to existing constraints. Grey plasterboard wall finishes, carpet flooring and cluttered bathroom and kitchen designs were removed, and the original timber paneling and floor boards exposed. New white finished joinery cupboards and window seating blend with original white walls and timber detailing.

Street view

 
 

Street view

 
 

Situation as found

 
Situation as found

Kitchen

 
 

Kitchen

 
 

Rear elevation with enlarged window

 
 

Rear elevation with enlarged window